Οδοντικά εμφυτεύματα, λύση χαμηλού κόστους!

Αν ένα δόντι σας έχει χαθεί, όπως θα έχετε διαπιστώσει, και άλλα πράγματα έχουν χαθεί. Ίσως έχει χαθεί το φυσικό σας χαμόγελο ή η δυνατότητα να δαγκώσετε ένα μήλο, ένα μπισκότο ή κάποια άλλη σκληρή τροφή. Επίσης, μπορεί να έχει επηρεασθεί η αυτοπεποίθησή σας, να νιώθετε άσχημα που στα δόντια σας υπάρχει κάποιο κενό που κάποιες φορές μπορεί να είναι ορατό και στους άλλους.

Την λύση σε αυτά τα προβλήματα την έχουν δώσει τα εμφυτεύματα δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πίσω τους έρευνα και εξέλιξη πλέον των τριάντα ετών. Είναι απόλυτα ασφαλή και βιοσυμβατά λόγω του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένα. Το υλικό αυτό ονομάζεται τιτάνιο το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για περισσότερο από πενήντα χρόνια.

οδοντικά εμφύτευμα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μας δίνουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν χαθεί χωρίς να καταστρέψουμε τροχίζοντας τα γειτονικά υγιή δόντια που παραμένουν στο στόμα. Τα εμφυτεύματα δοντιών επίσης μπορούν να δώσουν λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου δόντια στο στόμα τους και χρησιμοποιούν τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Βελτιωμένη εμφάνιση!

Ένα δόντι αποτελείται από δύο μέρη. Τη μύλη, που είναι ορατή στο στόμα και τη ρίζα, που στηρίζεται μέσα στο κόκκαλο και συγκρατεί το δόντι στη θέση του, δίδοντας του σταθερότητα. Αν ένα δόντι χαθεί, χάνεται μαζί του και η ρίζα καθώς και το κόκκαλο της γνάθου γύρω από αυτήν. Αυτή η απώλεια επιφέρει τελικά στο πρόσωπο ρυτίδες και γεροντική εμφάνιση. Τα εμφυτεύματα δοντιών λειτουργούν όπως η φυσική ρίζα, μη επιτρέποντας την απορρόφηση του οστού και των ούλων.

Βελτιωμένη ομιλία!

Πολλές φορές η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών επιφέρει αλλοιώσεις στην ομιλία μας, όπως ψεύδισμα ή μη καθαρή προφορά όλων των γραμμάτων. Αυτό έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία μας και στη σχέση μας με το κοινωνικό μας περιβάλλον. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν εύκολα να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση, αντικαθιστώντας τα δόντια που έχουν χαθεί και διορθώνοντας την ομιλία μας.

Μακροπρόθεσμα φθηνότερη λύση

Τα εμφυτεύματα δοντιών μπορεί αρχικά να φαίνονται ακριβά αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν την οικονομικότερη λύση. Διαρκούν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη προσθετική αποκατάσταση. Χαρίζουν απαράμιλλη άνεση στη μάσηση και στην ομιλία.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!

Θα πονέσω;

Όχι! Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια σχετικά ατραυματική διαδικασία. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η ενόχληση είναι ελάχιστη. Η εξαγωγή ενός δοντιού είναι συνήθως πολύ πιο επώδυνη. Όποιος είχε την εμπειρία μιας εξαγωγής, βρίσκει την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων μακράν πιο ανώδυνη διαδικασία!

Τι διάρκεια ζωής έχουν τα εμφυτεύματα δοντιών;

Κάθε δημιουργία του ανθρώπου, έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής και κάθε περιστατικό, είναι διαφορετικό. Τα οδοντικά εμφυτεύματα όμως, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Έτσι μπορεί η εμφυτευματική λύση να κοστίζει λίγο περισσότερο, όμως μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικότερη λύση, αφού διαρκούν υπό προϋποθέσεις, για πάντα!

0 comments

No comments. Leave first!

Leave a reply